GYIK

a pályázat beküldési határideje: 2024. április 15., 12:00 óra

Milyen feltételeknek kell megfelelni a pályázat benyújtása során? Milyen esetekben kell kitölteni és mellékelni a nyilatkozatok valamelyikét? Van lehetőség hiánypótlásra? Gyakran merülnek fel ilyen és ehhez hasonló kérdések a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázattal kapcsolatban. A GYIK-ban összegyűjtöttük a válaszokat a leggyakrabban feltett kérdésekre.

milyen feltételeknek kell megfelelni a pályázat benyújtása során?

a benyújtott pályázati anyag akkor érvényes, ha a megjelölt intézmény megfelel az alábbi kategóriák valamelyikének:

  • társadalombiztosítási támogatással rendelkező, Magyarországon fekvő-és/vagy járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórház, kórház, klinika
  • országos intézet gyermek- és csecsemő osztálya
  • PIC centrum
  • gyermekügyelet, gyermek háziorvos, vegyes praxisú háziorvos
  • mentőszolgálat

azon intézmények osztályai, amelyek az elmúlt két évben összesen bruttó 1 500 000 forint feletti támogatásban részesültek a K&H gyógyvarázs program keretében, idén nem indulhatnak a pályázaton.

idén tehát újra pályázhat minden olyan intézmény osztálya, amely 2022-ben vagy 2023-ban már kapott támogatást, de ennek összértéke nem érte el a bruttó 1 500 000 forintot. A korlátozás csak az adott osztályra vonatkozik, az intézmény más osztálya részt vehet a pályázaton.

meddig kell benyújtani a pályázatot, és mikor kapok értesítést a sikeres pályázásról?

a pályázat benyújtására 2024.04.15. 12:00 óráig van lehetőség, a beküldés sikerességéről automatikus rendszerüzenetet kap a pályázó, majd a pályázatot lebonyolító Ügynökség ellenőrzi, hogy a beküldött anyag minden tartalmi kritériumnak megfelelt-e.

a beérkező pályázati anyagok elbírálásáról 2024.07.15-ig minden pályázó értesítést kap elektronikus levél formájában, a pályázati anyagban megadott e-mail címre.

milyen esetekben kell kitölteni a 4 millió forint feletti önrész vállalásáról szóló nyilatkozatot?

A Pályázónak lehetősége van bruttó 4 millió forintnál kisebb és nagyobb összértékű műszer(ek)re is pályázni. Amennyiben a pályázó nagyobb összegre pályázik, mint bruttó 4 millió forint, a fennmaradó önrész vállalásáról nyilatkoznia kell az online pályázati felületen letölthető nyilatkozatban.

milyen esetekben kell kitölteni az árkülönbözet vállalásáról szóló nyilatkozatot?

Minden pályázónak kötelező feltöltenie a nyilatkozatot, amelyben vállalja, hogy amennyiben a beszállító árajánlatához képest az eszköz árában változás történik, az árkülönbözetet (többletet) kifizeti.

mi a teendő, ha a pályázó hiányosan nyújtja be pályázatát?

a hiányosan benyújtott pályázati anyagokat a lebonyolító Well PR Ügynökség jelzi a pályázónak, akinek 2024.04.22-ig van lehetősége pótolni a hiányosságokat. Az április 22. után érkezett hiánypótlásokat nem áll módunkban elfogadni.

mi a teendő, ha a pályázó elakad a pályázati anyag kitöltésével?

a pályázat kitöltésekor minden pályázati lépésnél az oldal alján lehetőség van megtekinteni a hibásan vagy hiányosan kitöltött cellákat, és ellenőrizni, módosítani a szükséges tartalmi részeket. A pályázatot részlegesen is ki lehet tölteni, elmenteni, majd később beírni a hiányzó adatokat, csatolni a dokumentumokat. A pályázatot a „pályázat beküldése" gombbal tudja beküldeni. amennyiben további elakadás, probléma merül fel, kérjük, keresse Antal Tündét a t.antal@well.hu e-mail címen.

mi a teendő, ha a pályázó nem megfelelően töltötte ki a pályázati anyagot?

Amennyiben hiánypótlásra van szükség, a Well PR Ügynökség jelzi a pályázó részére a hiányzó dokumentumokat, amelyek pótlására 2024. április 22-ig van lehetőség. Az április 22. után benyújtott hiánypótlásokat nem fogadjuk el, a pályázat érvénytelennek minősül.