GYIK

K&H jövő gyógyítói pályázat

milyen szakterületről pályázhatnak a fiatal orvosok és gyakorlatukat végző rezidensek, szakorvos jelöltek?

Bármilyen, gyermekeket gyógyító területen gyakorlatukat végző, vagy praktizáló orvos jelentkezhet. Nem csak háziorvosok, de gyermeksebészek, gyermekgasztroenterológusok, gyermekbőrgyógyászok stb. jelentkezését is várjuk. Vegyes praxisú háziorvos is jelentkezhet.

rendelkezem orvosi diplomával, de jelenleg GYES-en/GYED-en vagyok. Jelentkezhetek a pályázatra?

Igen, ha 40 év alatti, gyermekek gyógyítására vonatkozó szakképzésben vesz részt, vagy már rendelkezik szakvizsgával. A pályázatra bármely, gyermekeket gyógyító szakterületről lehet jelentkezni.

idén töltöm/töltöttem a 40. évet, jelentkezhetek?

Igen, a pályázatra az 1982. december 31. után született orvosok jelentkezhetnek.

külföldi állampolgár vagyok, de Magyarországon dolgozom, jelentkezhetek?

Igen, a pályázatra jelentkezhet minden 40 év alatti orvos, aki Magyarországon gyermekek ellátására vonatkozó szakképzésben vesz részt vagy Magyarországon praktizál.

magánegészségügyben dolgozom, jelentkezhetek?

A K&H jövő gyógyítói pályázatra a társadalombiztosítási támogatással rendelkező intézményben, valamint háziorvosi praxisban praktizáló vagy gyakorlatát töltő orvos jelentkezhet.

hogyan értesül az orvos arról, hogy jelöltem a díjra?

A jelölt orvosok a jelölő által megadott nyilvános e-mail címre kapnak egy levelet arról, hogy jelölték őket a díjra. Az e-mailben megtalálják a pályázati adatlap linkjét is, amelyet ki kell tölteniük ahhoz, hogy induljanak a díjért. Javasoljuk, hogy hívja fel Ön is a jelölt figyelmét arra, hogy ellenőrizze e-mail fiókját, hogy biztosan értesüljön a jelöléséről.

mi történik, ha az általam jelölt orvos nem tölti ki a pályázati adatlapot?

A díjat csak olyan orvos nyerheti meg, aki hiánytalanul kitölti a pályázati adatlapot, és beküldi azt.

a tudományos munka, publikációk mennyit nyomnak a latban a pályázatok elbírálásánál?

A K&H jövő gyógyítói pályázatra jelentkező orvosoknak a pályázati adatlap kérdéseire kell válaszolniuk, kifejtve motivációjukat és véleményüket azzal kapcsolatban, hogyan lehetne innovatívabbá és hatékonyabbá tenni a gyermekek gyógyítását. Emellett ki kell fejteniük eddigi szakmai-kutatási, illetve közösségi tevékenységüket. Az ezekre a kérdésekre adott válaszok alapján bírálja el a zsűri a pályázati adatlapokat.

kik indulnak a közönségszavazáson?

A közönségszavazáson a pályázati feltételeket teljesítő és a zsűri által kijelölt jelöltekre szavazhat a közönség. A kiválasztott pályázóknak egy maximum 1 perces videóban kell bemutatkozniuk, amelyek felkerülnek a www.khgyogyvarazs.hu/jovo-gyogyitoi-dij oldalra.

a zsűri és a média díjazottjai is indulhatnak a közönségszavazáson?

A közönségszavazás jelöltjeit a zsűri és a média díjazottjain kívül választja ki a szakmai zsűri.

hogyan ismerheti meg a nagyközönség a közönségdíjra jelölt orvosokat?

A közönségdíjra jelölt pályázók 3 kategóriában versenyeznek november végétől a www.khgyogyvarazs.hu/jovo-gyogyitoi-dij oldalon. A kiválasztott jelöltek egy maximum 1 perces videóban mutatják be motivációjukat, és hogy miben látják a jövő innovatív, hatékony gyermekgyógyításának kulcsát.

miről szóljon a videó? Mit mondjak a videóban?

A közönségszavazásra kiválasztott pályázókkal felvesszük a kapcsolatot, és útmutatást nyújtunk a videó elkészítéséhez. A videóban azt kell kifejteni, mi motiválja a jelöltet a gyermekek gyógyítására, hogyan tenné még innovatívabbá a gyermekegészségügyet.

a díjazottak egyben kapják meg az 1,3 millió forint nyereményt?

A díjazottak bruttó 1 millió forintot kapnak egy összegben, ezen felül pedig bruttó 300 000 forintot fordíthatnak szakmai továbbképzésükre, amit számlával kell igazolniuk.

mi számít szakmai továbbképzésnek? Mire költhetem ezt az összeget?

Szakmai továbbképzésnek minősülnek a konferenciák, online kurzusok, könyvek, illetve olyan egyéb szakmai fejlesztési lehetőségek, amelyeket a nyertes szakmai szempontok mentén meg tud indokolni. A díjazottak a bruttó 300 000 forintos támogatást az eredményhirdetést követő 5 év alatt használhatják fel erre a célra. A szakmai továbbképzésről a K&H Egészséges Társadalomért Alapítvány nevére kiállított számlát benyújtaniuk.