K&H jövő gyógyítói díj

A K&H gyógyvarázs 20 éve támogatja a magyar gyermekegészségügyet innovatív orvosi műszerekkel. Ezek az eszközök nagyban segítik a kicsik gyorsabb és hatékonyabb gyógyítását, de az is kulcsfontosságú, hogy ki áll a műszerek mellett.

A K&H jövő gyógyítói díjjal azokat a fiatal gyermekorvosokat ismerjük el, akik szívvel-lélekkel gyógyítják kis betegeiket és motiváltak abban, hogy ismerjék és használják az innovatív orvosi technológiákat, amelyek révén a gyermekek hatékonyan gyógyulhatnak és újra teljes életet élhetnek.

A díjra 40 év alatti, Magyarországon gyermekek orvosi ellátására vonatkozó szakvizsga előtt állók illetve szakvizsgával már rendelkező, gyermekeket gyógyító orvosok pályázhattak, akik elkötelezettek a gyermekek innovatív gyógyítása mellett. A pályázatra bármely, gyermekeket gyógyító szakterületről lehet jelentkezni ‐ gyermekgyógyász, gyermeksebész, gyermektraumatológus, gyermek fül-orr-gégész stb. A pályázaton a társadalombiztosítási támogatással rendelkező intézményekben valamint háziorvosi praxisokban praktizáló vagy szakképzésben részt vevő orvosok vehettek részt.

A pályázat beadási határideje: 2023. szeptember 20.

A díjra három kategóriában lehetett jelentkezni:

  1. gyermekeket gyógyító rezidens és szakorvos jelölt
  2. házi gyermekorvos
  3. intézményben praktizáló gyermekeket gyógyító szakorvos

A díjat összesen 8 orvos nyeri el:

A zsűri díját minden kategóriában egy fiatal gyógyító kapja, tehát egy szakképzésben résztvevő, egy háziorvos és egy intézményben praktizáló gyermekorvos.

A pályázók közül a média képviselői is kiválasztanak 2 média különdíjast.

A zsűri által érdemesnek jelölt orvosok közül a nagyközönség november végén online szavazáson, 3 kategóriában választhatja ki a számára legszimpatikusabb orvost. A kategóriájában legtöbb szavazatot kapó gyermekgyógyító lesz a közönség különdíjasa, tehát 3 közönségdíjas részesül támogatásban.

A 8 nyertes fejenként bruttó 1 millió forint díjazásban részesül, valamint bruttó 300 000 forint támogatást kap továbbképzéséhez.